Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek
Uitgebreid zoeken »


STAP

Aangepast op: 12-10-2013 18:15 door Arjan - Gecategoriseerd als: Bier, Nederlandse termen
STAP staat voor 'Stichting Alcoholpreventie'.
Het is een Nederlands onafhankelijk kennisinstituut voor alcoholbeleid, dat zich inzet voor effectief alcoholbeleid en voor publieke bewustwording van de gezondheidsrisico's van alcohol.

STAP gaat ervan uit dat minder alcoholgebruik zal leiden tot minder schade voor individu en samenleving. Vooral onder jongeren neemt het alcoholgebruik toe en kan alcoholgebruik grote gevolgen hebben voor de toekomst. STAP richt zich daarom in de eerste plaats op het terugdringen en ontmoedigen van het alcoholgebruik bij jongeren.

STAP informeert publiek en beleidsmakers over alcoholgebruik bij jongeren en observeert de naleving van alcoholwetgeving en regels die de alcoholbranche en verkopers zelf hebben opgesteld en analyseert de effecten daarvan. Ze informeert en adviseert, geeft aanzet tot onderzoek, signaleert en stuurt indien nodig open brieven.

STAP is actief lid van Eurocare. Eurocare (Advocacy for the Prevention of Alcohol Related Harm in Europe) is een Europees verbond van organisaties dat zich inzet om de schade door overmatig alcoholgebruik tegen te gaan.

Soortgelijke verenigingen/instituten:

Linkies

Externe links

Website van STAP

Links naar

Referenties

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2017, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.