Bierwoordenboek
informatie voor en door de bierliefhebber
RSS
Bierwoordenboek

Hertog Jan

Aangepast op: 24-01-2010 13:44 door Cassandra - Gecategoriseerd als: Bier, Bierbrouwerijen
Afbeelding

Inhoudsopgave [Verbergen/Vertonen]


   Brouwerij
      Bieren
      Locatie
   YouTube
   Linkies
      Links naar
      Referenties
      Links naar andere websites


Brouwerij

Op 2 maart 1915 ontstond in Arcen, door het samengaan van 4 kleine brouwerijtjes, een nieuwe bierbrouwerij: 'Stoombierbrouwerij de Vriendenkring'. In 1949 werd de brouwerij overgenomen door de 'Drie Hoefijzers', dat in 1968 opging in Allied Breweries. Na een reorganisatie binnen Allied Breweries werd de Arcense vestiging in 1981 afgestoten.

Drie medewerkers, die al langer plannen hadden om bovengistende bieren te gaan brouwen, besloten de Arcense brouwerij zelf te gaan exploiteren. In het huurcontract werd vastgelegd dat er geen bier van lage gisting gemaakt mocht worden. Vandaar dat het Hertog Jan pils, Speciaal en Oud Bruin door een andere brouwerij (voorheen Dommelsch en nu Stella Artois) wordt geproduceerd.
In juni 1981 werd gestart met het brouwen van een tweetal bieren: Oud Limburgs en Magnus. Als snel daarna had men een groot assortiment aan bieren. Tegenwoordig concentreert men zich op een kleiner aantal specialiteiten.

Onder de naam ´de Vriendenkring´ werd de brouwerij op 29 oktober 1992 ingelijfd door Oranjeboom (Verenigde Bierbrouwerijen Breda-Rotterdam / Allied Breweries Nederland), dat op 6 februari 1995 werd opgenomen in Interbrew. Deze overname maakte het weer mogelijkheid om ondergistend bier op de markt te brengen.

Na sluiting van brouwerij de Raaf uit Heumen, werd de productie van Witte raaf overgebracht naar Arcen.

In 1998 werd de naam van de 'Arcense Bierbrouwerij B.V.' gewijzigd in 'Hertog Jan Brouwerij'.

Het bier uit deze brouwerij is landelijk verkrijgbaar. Op bescheiden schaal exporteert men naar België, Italië en Frankrijk.

Bieren


  • Arcener Pilsner (5 vol%)
    • exclusief voor AH en Gall & Gall gemaakt


Locatie

Kruisweg 44, Arcen (Nederland)
(Google Maps)

Bij de brouwerij is een proeverij en een winkeltje gevestigd.
Rondleidingen zijn alleen mogelijk na reservering.

YouTube

Reklame:


Linkies

Links naar

ReferentiesLinks naar andere websites

Website Arcense Bierbrouwerij

Bierwoordenboek - Versie 01.02.06) Copyright ©1997-2023, ArPat Software. Alle rechten voorbehouden - All rights reserved.